Pagina's

woensdag 13 februari 2013

#Regenboogtaart

Heb je iets te vieren of heb je een keer interesse om een overheerlijke en super mooie taart te maken? Dan is Deze RegenBoog Taart echt een aanrader! Het is aleen wel veel werk. Veel bakplezier :)!

Dit is het recept:


Het recept
Dit heb je #nodig:
  • Alleen al het deeg ziet er geweldig uit!3 cakemixen (vanille of blanco)
  • 300 gram (zachte) boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 6 schalen of bakjes
  • Levensmiddelenkleurstof in rood, geel en blauw (Jessica: “Let op dat je echt kleurstof neemt, geen smaakstof! Anders krijg je zes verschillende smaakjes en dat is niet zo lekker”)
  • Ronde bakvorm
Dit moet je doen:
Deeg in bakvormMaak één groot deeg van de cakemixen. Verdeel het deeg over de schalen of bakjes. Maak de zes porties allemaal even groot.
Meng rood en blauw tot paars, blauw en geel tot groen en rood en geel tot oranje (Jessica: “Pas op met het mengen, ik had nog twee dagen groene vingers”). Meng de kleuren door de porties deeg.
Na het kleuren bak je elke laag afzonderlijk in de bakvorm.
Omdat het maar dunne cakes zijn, kortte Jessica de baktijd op het pak met een kwart in (“Maar mijn vriendin vond hem een beetje droog, dus iets korter mag ook”).
Laat de cakes afkoelen en maak ondertussen botercrème. Meng de boter met de poedersuiker en vier theelepels heet water.
Bestrijk de lagen met botercrèmeBestrijk de onderste laag met botercrème en leg de tweede laag er recht op. Bestrijk die ook weer met botercrème en werk zo omhoog tot de laatste laag (Jessica: “Leg ze goed recht op elkaar! Anders krijg je een scheve taart, dat ziet er natuurlijk niet uit”).
Bestrijk tot slot de hele taart met botercrème tot je geen kleurtjes meer zit.
De koelkast in, een paar uur wachten, en dan kun je iedereen verrassen met een regenboogtaart!


Tips

Je moet elke laag  25 minuten bakken,  + 15 minuten waarin je de cake laat afkoelen, de cake eruit haalt en de bakvorm afwast. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven waardoor je iets sneller kunt werken. Tip 1: gebruik twee ovens en twee (even grote) bakvormen. Dan kost het maar de helft van de tijd. Als je maar één oven hebt is er ook nog tip 2: Je kunt ook wegwerp bakvormen gebruiken en er twee tegelijkertijd in de oven zetten.” (Check eventueel met de satéprikker of die wel echt gaar is.)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten