Pagina's

zondag 24 februari 2013

Het bekleden van taarten

#Het bekleden van taarten.
Taarten kan je op verschillende manieren decoreren.

Hieronder een paar voorbeelden:

-Marsepein:
Marsepein bestaat vooral uit: suiker en amandelen. Marsepein waarbij geen kleurstof is toegediend is beige. Je hebt veel verschillende soorten kleuren. Maar je kan ook zelf een kleur maken doordat je een kleurstof toedient. 
                                                    

-#Glazuur
Glazuur bestaat uit: water en poedersuiker, en als je gekleurde glazuur wilt kan je siroop (ranja) of kleurstof toevoegen.  

-Suikerfiguurtjes
Suikerfiguurtjes zijn bijna in alle figuurtjes verkrijgbaar. Ze blijven ook heel lang goed. Je kunt ze ook zelf maken. Wat heb je nodig:

-suikerpasta
-tylosepoeder
-warm water


Voor de stevigheid voeg je een halve theelepel tylosepoeder bij 250 gr suikerpasta. Goed doorkneden en meteen klaar voor gebruik.

Eetbare lijm:

De eetbare lijm maak je door een 1/4 theelepel tylosepoeder bij 2 eetlepels warm water te voegen. Even roeren en dit mengsel in een gesloten potje een nachtje in de ijskast zetten. Is de eetbare lijm te dik? Voeg dan nog wat water toe en laat het weer een nachtje in de ijskast staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten